Makaron z cukinii
Składniki:
- mała cukinia
- 2 marchewki
- fasolka szparagowa(opcjonalnie)
- 1/2 awokado
- bazylia
- 1 ząbek czosnku
- łyżeczka masła klarowanego
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek(tłoczona na zimno)
- natka pietruszki do smaku
- sól, pieprz cayenne, curry, papryka słodka
- sproszkowany korzeń maca (opcjonalnie)
Cukinie i marchewkę kroimy przy pomocy maszynki do robienia makaronu z warzyw, solimy i podgrzewamy chwilę na maśle klarowanym (ok.3 min). Awokado, bazylię, oliwę z oliwek, czosnek i przyprawy blendujemy. Cukinie mieszamy z pesto, można posypać macą, smacznego.
II wersja jest dodatkowo z marchewką i duszoną gęsią.

Komentarze
Prześlij komentarz