Detoks - dzień 2


1. Pieczarki grillowe z farszem warzywnym

Pieczarki czyszczę i odrywam nóżki. Mieszam olej kokosowy, ząbek czosnku, sól, pieprz i wlewam do pieczarek. Smażę na oleju kokosowym.  Na drugiej patelni podsmażam cebulę z czosnkiem, wrzucam drobno pokrojoną paprykę, cukinię, pomidory suszone, przyprawiam ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą, czubrycą. Duszę wszystko do miękkości i wkładam gotowy farsz do pieczarek. Posypuję koperkiem.

2. Sok z selera naciowego, mięty, jabłka, kalarepy i sałaty.

Wszystko wrzucam do wyciskarki.

3. Szparagi z sosem sezamowym i sałatka z młodej kapusty.

Odcinam twarde końce od szparagów. Gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Pomidor suszony blenduję z łyżką masła sezamowego. Szparagi polewam sosem, posypuję solą, pieprzem, pestkami dyni.
Młodą kapustę ścieram na tarce. Dodaję olej lniany, sól, pieprz.

4. Truskawki w mleku kokosowym.

Truskawki chwilę podgrzewam w mleku kokosowym z makaronem z alg (dietfood). Posypuję przyprawą do piernika ''dar natury'' (cynamon, imbir, skórka z pomarańczy, anyż, gózdzki, gałka muszkatołowa) oraz dodaję listki mięty.





Komentarze

Popularne posty