Detoks - dzień 2
1. Pieczarki grillowe z farszem warzywnym
Pieczarki czyszczę i odrywam nóżki. Mieszam olej kokosowy, ząbek czosnku, sól, pieprz i wlewam do pieczarek. Smażę na oleju kokosowym. Na drugiej patelni podsmażam cebulę z czosnkiem, wrzucam drobno pokrojoną paprykę, cukinię, pomidory suszone, przyprawiam ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą, czubrycą. Duszę wszystko do miękkości i wkładam gotowy farsz do pieczarek. Posypuję koperkiem.
2. Sok z selera naciowego, mięty, jabłka, kalarepy i sałaty.
Wszystko wrzucam do wyciskarki.
3. Szparagi z sosem sezamowym i sałatka z młodej kapusty.
Odcinam twarde końce od szparagów. Gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Pomidor suszony blenduję z łyżką masła sezamowego. Szparagi polewam sosem, posypuję solą, pieprzem, pestkami dyni.
Młodą kapustę ścieram na tarce. Dodaję olej lniany, sól, pieprz.
4. Truskawki w mleku kokosowym.
Truskawki chwilę podgrzewam w mleku kokosowym z makaronem z alg (dietfood). Posypuję przyprawą do piernika ''dar natury'' (cynamon, imbir, skórka z pomarańczy, anyż, gózdzki, gałka muszkatołowa) oraz dodaję listki mięty.
Komentarze
Prześlij komentarz