Detoks - dzień 3
Mrożony groszek wkładam do gorącej wody i gotuję, aż będzie ciepły (około 5min). Odlewam wodę i blenduję go z 2 ząbkami czosnku, kilkoma kroplami soku z cytryny, pieprzem i solą. Kapustę drobno ścieram na tarce z marchewką, dodaję sól, pieprz i oliwę z oliwek. Marchewkę kroję w słupki.
2. Leczo warzywne z sałatką
Podsmażam cebulę na oleju kokosowym, następnie dodaję pora, marchew, cukinie, kabaczek, fasolkę szparagową (miałam wcześnie ugotowaną), czosnek. Doprawiam solą, pieprzem, papryką słodką, czubrycą i polewam śmietanką kokosową. Posypuję koprem i pietruszką.
Do sałat dodaję: ogórek, rzodkiewkę, awokado, uprażone ziarnka słonecznika. Polewam olejem lnianym i dodaję przyprawy.
3. Sok z kalarepy, selera naciowego, natki pietruszki, limonki, młodej marchwi
4. Sałatka z orzechami nerkowca i groszkiem
Do mixu różnych sałat dodaję: ogórek, rzodkiewkę, kapary, awokado, garść orzechów nerkowca, ziarnka słonecznika, koperek, sól, pieprz, czubrycę. Groszek chwilę podgrzewam na patelni. Sałątkę polewam olejem lnianym.
Między posiłkami zjadłam kawałek arbuza i garść czereśni :)
Komentarze
Prześlij komentarz