Detoks - dzień 5


1. Puree z białych szparagów z sałatką z kapusty włoskiej
Szparagi obieram i gotuję  do miękkości w osolonej wodzie. Następnie blenduje szparagi z mlekiem kokosowym, sola i pieprzem. Posypuję płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi.
Kapustę ścieram na tarce, dodaję koperek, pieprz, sól i olej lniany. Na wierzch położyłam plastry rzodkwi i czarnuszkę.
2. Truskawki i borówki w mleku kokosowym
Owoce posypuję migdałami, wiórkami i zalewam mlekiem kokosowym

3. Sałatka z groszkiem cukrowym
Na oleju kokosowym podsmażam czosnek i dodaję groszek cukrowy. Smażę około 5 min, przyprawiam: solą, pieprzem, czosnkiem suszonym, curry. Mieszam z mixem sałat i makaronem z alg, dodaję awokado, przyprawy i oliwę z oliwek.

4. Truskawki z ananasem
Do owoców dodaję mleko kokosowe, wiórki kokosowe, płatki migdałów, orzechy nerkowca, przyprawę do piernika.





Komentarze

Popularne posty