Pancakes z polewą truskawkową
Składniki:
- 3 białka, 2 żółtka
- 5 łyżek mąki kasztanowej
- cynamon/przyprawa do piernika
- 1 łyżeczka budyniu waniliowego
- ksylitol/miód
- mleko kokosowe (aroy-d)
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- kilka kropel soku z limonki/cytryny
- truskawki
- olej kokosowy
Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaję żółtka, przesianą mąkę, budyń, przyprawę do piernika, 3 łyżki mleka roślinnego(lub woda), łyżeczkę ksylitolu, sodę i sok z cytryny. Wszystko delikatnie mieszam. Smażę na na oleju kokosowym,
Polewa;
Truskawki zblendować z mlekiem kokosowym i odrobiną miodu.
Komentarze
Prześlij komentarz