Pasta z wątróbki
Składniki:
- 300g wątróbki
- 1/2 jabłka średniej wielkości
- pęczek natki pietruszki
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- masło klarowane
- sól, pieprz, czubryca (cząber, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany), świeży majeranek
- 2 morele suszone brązowe (opcjonalnie)
Cebulę podsmażam na maśle klarowanym, dodaję jabłko, czosnek i wątróbkę drobno pokrojoną. Wszystko duszę 8-10 minut. Następnie dodaje przyprawy i wszystko blenduje, morele drobno kroje i mieszam z pastą. Posypuję świeżymi ziołami.
Dynię dzielę na pół, piekę 25min w 180*. Następnie smaruję masłem ghee i posypuję solą i czubrycą.
Komentarze
Prześlij komentarz