Pasta z wątróbki


Składniki:

  • 300g wątróbki
  • 1/2 jabłka średniej wielkości
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • masło klarowane
  • sól, pieprz, czubryca (cząber, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany), świeży majeranek
  • 2 morele suszone brązowe (opcjonalnie)
Cebulę podsmażam na maśle klarowanym, dodaję jabłko, czosnek i wątróbkę drobno pokrojoną. Wszystko duszę 8-10 minut. Następnie dodaje przyprawy i wszystko blenduje, morele drobno kroje i mieszam z pastą. Posypuję świeżymi ziołami. 

Dynię dzielę na pół, piekę 25min w 180*. Następnie smaruję masłem ghee i posypuję solą i czubrycą. 





Komentarze

Popularne posty