Sałatka z pieczoną dynią


Składniki:
  • mix sałat (u mnie masłowa, liście botwiny)
  • pęczek natki pietruszki
  • dynia piżmowa
  • 1/2 awokado
  • 1/2 granata
  • komosa ryżowa
Pesto: 
Wszystkie składniki zblendować:
  • garść bazylii
  • kilka listków mięty
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • łyżka octu jabłkowego
  • ksylitol (do smaku)
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra

Dynię wstawiam do piekarnika na 25min/180*. Kaszę płuczę i gotuję na sypko około 10 min. Dynię, awokado i natkę pietruszki drobno kroję, mieszam z kaszą, sałatą i granatem. Na koniec polewam pesto.



Komentarze

Popularne posty