Stir-fry z wołowiną i makaronem Konjac
Składniki:
- 250g wołowiny z udźca
- papryka czerwona
- 2 marchewki
- 2 cebulę
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki startego imbiru
- papryka chili (do smaku)
- olej kokosowy/ masło klarowane ghee
- 4 łyżki sosu sojowego (ekologiczny, bez cukru - polecam EKOGRAM)
- limonka
- łyżeczka ksylitolu
- mięta, bazylia, świeże zioła
- makaron Konjac - Diet-food
Mięso kroję w cienkie paski. Drobno pokrojoną cebulę podsmażam na oleju kokosowym, dodaję starty czosnek i imbir. Marchew, paprykę, chili kroję w paski i smażę z cebulą około 2 min. Następnie dodaję mięso, wszystko duszę około 5-10 min. Wlewam sos sojowy, wymieszany z ksylitolem oraz polewam sokiem z limonki. Podaję ze świeżymi ziołami i makaronem Konjac.
Komentarze
Prześlij komentarz