Stir-fry z wołowiną i makaronem Konjac


Składniki:

  • 250g wołowiny z udźca
  • papryka czerwona
  • 2 marchewki
  • 2 cebulę
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • papryka chili (do smaku) 
  • olej kokosowy/ masło klarowane ghee
  • 4 łyżki sosu sojowego (ekologiczny, bez cukru - polecam EKOGRAM)
  • limonka
  • łyżeczka ksylitolu
  • mięta, bazylia, świeże zioła
  • makaron Konjac - Diet-food 
Mięso kroję w cienkie paski. Drobno pokrojoną cebulę podsmażam na oleju kokosowym, dodaję starty czosnek i imbir. Marchew, paprykę, chili kroję w paski i smażę z cebulą około 2 min. Następnie dodaję  mięso, wszystko duszę około 5-10 min. Wlewam sos sojowy, wymieszany z ksylitolem oraz polewam sokiem z limonki. Podaję ze świeżymi ziołami i makaronem Konjac.




Komentarze

Popularne posty