Soczewica z dynią Hokkaido i mlekiem kokosowym


Składniki:
  • szklanka ugotowanej soczewicy czerwonej 
  • dynia Hokkaido (pieczona w całości około 25 min/180*)
  • bazylia, rukola
  • mleko kokosowe real thai
  • cebula
  • pomidorki
  • przyprawa grecka (czosnek, cebula, papryka, cząber, majeranek, kurkuma, kmin rzymski, chili, kolendra, imbir, pieprz), sól himalajska
*przyprawę do Bifteki znalazłam w Lidlu (tydzień grecki), polecam :)

Soczewicę zalałam wodą na noc (nie ma takiej konieczności), następnego dnia gotowałam około 10 min. Cebulę zeszkliłam na maśle klarowanym razem z przyprawami, następnie dodałam soczewicę, pieczoną dynie i mleko kokosowe. Podałam z rukolą i bazylią.



Komentarze

Popularne posty